Ağır Global, Avrupa’daki Varlığını ÇSM Yatırımı ile Güçlendiriyor 12/06/2024

Ağır Global, Avrupa’daki Varlığını ÇSM Yatırımı ile Güçlendiriyor

 

Türkiye'de yerleşik çelik üreticilerinin, yurtdışı yatırımları devam ediyor. Ağır Global (AĞIR HADDECİLİK A.Ş.), Avrupa çelik piyasasındaki konumunu güçlendirmek amacıyla Romanya’da Çelik Servis Merkezi (ÇSM) yatırımı yapıyor.

Ağır Global yetkilileri, SIDMA Romania SRL firması ile hisse alım sözleşmesi imzaladıklarını ve satın alma işleminin, Romen otoritelerin onayı sonrasında tamamlanacağını açıkladı.

Ağır Global, gerekli teknolojik ve kapasite yatırımlarını yaparak, başta Romanya pazarı olmak üzere, firmanın tüm Avrupa piyasasındaki faaliyetlerini büyüterek devam ettirmeyi hedefliyor.

 

Sidma Romania SRL Hakkında

Mevcut durum itibariyle, Yunanistan Athex borsasında işlem gören SIDMA Group, Sidma Romania SRL’nin %100 hissedarı konumunda bulunmaktadır. Sidma Romanya SRL, Romanya/Bükreş’te 2005 yılında kurulmuş, Bükreş sanayi bölgesinde yer alan, tamamı kendisine ait olan, 6.500 m² kapalı toplam 35.000 m² arazi üzerine inşa edilmiş, modern bir Çelik Servis Merkezidir. Firma yassı mamul grubunda sıcak ve soğuk rulo açma ve dilme hizmetleri sunmaktadır. Ayrıca uzun mamul gruplarının ticaretinde de piyasada aktif olarak yer almaktadır.