MMK Metalurji Çalışanlarına ve Ailelerine Ev Sahipliği Yapıyor 07/02/2023

MMK Metalurji Çalışanlarına ve Ailelerine Ev Sahipliği Yapıyor

 

Merkezi Hatay Dörtyol’da faaliyet gösteren MMK Metalurji, fabrika kapılarını açtı, çalışanlar ile çalışanların ailelerine ev sahipliği yapıyor. MMK Metalurji, depremin yaşandığı gün olan 6 Şubat tarihinden itibaren çalışanlarına ve ailelerine, Dörtyol fabrikasında barınma/konaklama, yiyecek, sıcak su ve tıbbi bakım gibi destekler sağlamaya devam ediyor.

Hatay Dörtyol’da 1.298, toplamda 1.600’a yakın çalışanı bulunan MMK Metalurji çalışanları da depremden etkilendi.

6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan ve bir çok ili etkileyen 7.7’lik depremden, merkezi Hatay Dörtyol’da olan MMK Metalurji ve çalışanları da büyük ölçüde etkilendi.

Bu zor günlerde MMK Metalurji fabrika kapılarını şirket çalışanı / ailesi ve yakınlarına açtı ve yardım sağlıyor.

6 Şubat’tan bu yana MMK Metalurji tarafından çalışanlarına ve ailelerine; Dörtyol fabrikasında barınma/konaklama, yiyecek, sıcak su ve tıbbi bakım gibi desteklerin sağlandığı biliniyor.

MMK Metalurji tarafından, depremin ilk gününden itibaren yaklaşık 10.000 kişiye sıcak yemek ikramı yapılırken, mevcut durum itibariyle fabrikada, MMK çalışanları ve ailelerinden oluşan 1.000 kişiye barınma imkanı sağlanıyor.

Fabrikada sağlık odası ve ambulans bulunması dolayısıyla, sağlık ekibi tedavi ve yardım sağlamanın yanısıra, ilaç desteği de veriyor.

Kurtarma çalışmalarına destek sağlanması adına; MMK Metalurij tarafından, 5 adet İskenderun Belediyesi’ne, 5 adet Hatay Belediyesi kurtarma ekiplerine olmak üzere, kazıcı ve yükleyici ekipmanı desteği de verildi. Mevcutta bulunan ağır vinçlerin de enkaz alanlarına taşınarak, destek için hazır bulundukları bildiriliyor.

 

MMK Port ise liman hizmeti olarak yanaşabilecek olan yardım gemilerine ev sahipliği yapıyor.

9 Şubat tarihinde MMK Limanına yanaşan TCG Bayraktar gemisinde (genel cerrahi, ortopedi, kalp damar cerrahi uzmanlık alanlarında küçük cerrahi girişimler, monitorize yatan hasta takibi) hastane hizmeti, ayaktan hasta kabulü, Acil Servis hasta kabulü yapıyor. Bölgede ihtiyaç sahiplerine hizmet sunuyor.

MMK Metalurji Kocaeli Dilovasından ise; çalışanlar, çalışanların aileleri, yakınları ve bazı paydaşların katılımıyla toplanan yardım Hatay’a ulaştırıldı.