Yıldız Demir Çelik, IATF 16949 Otomotiv Kalite Yönetim Sistemi Belgesini Aldı 16/12/2020

Yıldız Demir Çelik, IATF 16949 Otomotiv Kalite Yönetim Sistemi Belgesini Aldı

 

Yıldız Demir Çelik, otomotiv sektörü tedarikçileri için gereklilik olan IATF 16949 kalite yönetim sistemi belgesinin sahibi oldu. Yıldız Demir Çelik, sektördeki üçüncü yılında kaliteli üretimini bu belgeyle taçlandırmayı başardı.

 

Kurulduğu günden itibaren; “Girişimci Ruhumuz ve Yıldız Çalışanlarımızla Çeliğe Karakter Katar, Müşterilerimizin Rekabet Gücünü Arttırırız” misyonuyla hareket eden Yıldız Demir Çelik, IATF 16949 Otomotiv Kalite Yönetim Sistemi belgesini aldı. Uluslararası otomotiv standartlarının gerekliliğinin sağlandığını gösteren bu belge ile Yıldız Demir Çelik, ham madde tedariğinden satış sonrası hizmete kadar her aşamada, yüksek ve sürdürülebilir kalite bilinci ile çalıştığını bir kez daha ortaya koymuş oldu.

Yıldız Demir Çelik’ten yapılan açıklamaya göre; IATF 16949, sürekli iyileştirme ve olası hataları önleme temelli yaklaşımı ile, kalite ve ürüne duyulan güvenin arttırılması, ürün geliştirmeden müşteri hizmetlerine kadar birçok alanda sürdürülebilir kalitenin sağlanması için büyük katkıya sahip. Çelik sektöründeki üçüncü yılında kaliteli ürün ve hizmet anlayışını bu belgeyle tescilleyen şirket, müşteri odaklı hizmet anlayışıyla bugün olduğu gibi gelecek dönemde de iş ortakları için güvenilir ve tercih edilir bir çözüm ortağı olarak pazar payını arttırmayı hedefliyor.

 

Yenilikçi ve inovatif yaklaşımıyla dikkat çekiyor

Yıldız Demir Çelik, Kocaeli Alikahya Organize Sanayi Bölgesi’nde 300 bin metrekarelik arazi üzerinde kurulu son teknoloji ile donatılmış ve çevreci bir yaklaşıma sahip olan tesislerinde, beyaz eşyadan otomotive, genel imalattan yapı sektörüne, çelik servis merkezlerine kadar geniş bir kullanım alanına yönelik üretim yapıyor. Soğuk haddelenmiş, galvanizli, boyalı ve asitli ürün çeşitleri ile, yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösteren iş ortaklarının ihtiyaçlarını karşılayan Yıldız Demir Çelik, satış öncesi ve sonrası teknik desteği ile de müşteri memnuniyetini sağlıyor.

Firmanın, galvanizli ve soğuk haddelenmiş rulo ürünlere boya uygulaması yapılan boya hattında, rulo sac yüzeyine film kaplama (hot laminasyon) işlemi de uygulanabiliyor. Bu işlem sonucunda, özellikle beyaz eşya ve yapı sektörlerinde talep gören ahşap, mermer, granit ve inox gibi farklı yüzey görünümlü ürünler de üretilebiliyor. Sektörün dinamik temsilcisi, yenilikçi ve inovasyon odaklı yaklaşımıyla, ülkemizin yassı çelik ihtiyacını karşılarken, aynı zamanda küresel bir oyuncu olma yolunda yeni  ve planlı yatırımları ile beraber emin adımlarla ilerliyor.